Start van het seizoen 2015

Posted on

Met de kwart triathlon van Ter Aar is het seizoen 2015 geopend!

Daarnaast werd het ook wel weer tijd voor een blogje. De site heet nog steeds de “The Road to Lanza”. De weg die ik in 2014 al in had gezet en ook nu in 2015 nog niet ga voltooien. Althans niet de Ironman, de Ocean Lava finale op 24 oktober staat wel in de planning. Tja in 2014 ging het niet door trieste omstandigheden, nu heb ik zelf de knoop een aantal weken geleden doorgehakt. Teveel persoonlijke issues, twijfels en niet fit genoeg. En fit moet je zijn voor een zware Ironman als Lanzarote. Morgen zouden we vertrekken. Hoop dat mijn maatjes het daar erg naar hun zin gaan hebben en vooral Ruud de sterren van de hemel speakert. In oktober weer samen een biertje de avond voor de start! Maar ik laat het nog niet los. Ik ben nog niet klaar. Zo heb ik tijdens het trainingskamp in Frankrijk begin mei met trainer Frank afgesproken om na de Ocean Lava finale de draad weer op te pakken. In 2016 kom ik in H50 categorie (rijpe jongeman) en dan ga ik een ultieme poging doen om mijn eerste Ironman te voltooien en het allerbeste uit mezelf te halen. Ook afgesproken om geen extra tierelantijnen ernaast te doen. Dus geen crossloopjes, krachttraining (op z’n Marco’s), looptechniektrainingen, atb-en van trappen 🙂 etc maar puur Ironman trainingen en absolute focus. Voor een half jaar lukt me dat wel!

DSC06411Uiteraard gaan we nog mooie dingen doen dit seizoen hoor. En het staat eigenlijk al in het teken van de Ironman. Veel werken aan mijn duurvermogen en een aantal mooie halve en kwart triathlons doen voor de nodige prikkels. Zo heb ik afgelopen zondag de kwart gedaan van Ter Aar en een lekkere wedstrijd gedraaid en is de start van het seizoen een feit. Vooral het fietsen ging lekker. Echter merk ik tijdens de wedstrijd dat ik in het tweede deel pas echt lekker ga draaien. Er lijkt een long distance omslag te zijn ontstaan in mijn systeem. IMG_2019

Over twee weken doe ik weer een kwart. Nu in Weert voor het Fusion TEAM in de 3e divisie. Een super leuk team van masters en jonge honden. Hier kan ik mijn nieuwe Dare2Tri MACH4 wetsuit testen. In de trainingen zwemt het geweldig. Ik ben benieuwd of het nu in de wedstrijd uit maakt. In ieder geval ben ik al super blij dat ik niet iedere keer een brandplek in mijn nek heb! Ingenieus om de klittenbandsluiting precies andersom te doen dan alle andere wetsuits. Bij deze is de keuze al geslaagd!

Na Weert volgt er weer een blog, dit pak ik weer wat frequenter op!

Always look forward and enjoy!