De smaak weer te pakken!

Posted on

Na de periode van rust en balansen, zoals je in mijn laatste blog hebt gelezen, heb ik de trainingsdraad weer opgepakt en twee wedstrijden gedaan.

14+(19)Aanvankelijk had ik me al maanden geleden ingeschreven voor de halve triathlon van Leiderdorp maar na een lange periode van herstel van blessures en lichamelijke ongemakken vond ik dat iets te snel. Met de soepele medewerking van de organisatie werd mijn deelname omgezet naar de Sprintafstand (750 m zwemmen-20 km fietsen-5 km lopen). Samen met Bar ben ik naar de wedstrijd gegaan. Een prachtige wedstrijd op een nieuwe locatie. Het zwemmen ging als een baksteen betaamd matig! Vooral ook toen bleek dat we niet om een boei heen moesten zwemmen maar om een drijvende kano. Ik heb nog nooit zolang over 750 m gedaan. Maar dat mocht de pret niet drukken. Eenmaal op de fiets kon ik me op het snelle maar toch best pittige parcours flink naar voren rijden. Daarna een vlotte wissel en starten met het looponderdeel. Tja hoe houden de kuiten zich….durf ik gas te geven? Dat waren vragen die door mijn hoofd speelden. De kuiten hielden zich uitstekend en totaal geen last. Wel miste ik mijn “vroegere” looppunch. Zeg maar de overdrive. Maar ja na een heupbreuk, alleen maar bezig met lange afstand en net terug van kuitblessures is dat niet verwonderlijk. Al snel accepteerde ik het en liep lekker door naar een uiteindelijke 11e plek overall en 2e ouwe man. Super tevreden! Daarna met Bar nog even gekeken bij de halve afstand en toen naar huis. Een mooie rentree.

Na lekker getraind te hebben volgens de schema’s van Frank was het het twee weken later de halve triathlon van Klazinaveen. Maar eerst de dag ervoor gekeken bij mijn maatje Peter. Hij deed mee aan de OD triathlon van Twinfield Veenendaal! Hij zette een puike race neer! Tussendoor vroeg André Kwakernaat me of ik wilde lopen bij een incompleet team van Twinfield. Er werd namelijk een heus NK gehouden voor Accountants. Tuurlijk loop ik die 5 km zei ik. Ben er toch! Zo gezegd, zo gedaan. Met een erg soepele tred raffelde ik de 5 km af in 17:39. Wow dat was vlot en eachteraf gezien de snelste looptijd van het NK Twinfield.

Na deze mooie opsteker heb ik nog flink genoten van het eredivisie geweld waar vooral mijn held Bas Diederen weer flink aan het huishouden was! Geweldig om deze bescheiden man maar waarachtig beest aan het werk te zien! Waar ik ook enorm van genoten heb is Niek Heldoorn, de 14 jarige zoon van de trainert. Hij  zoefde als een waardig eredivisie atleet (met dispensatie voor zijn leeftijd) door het veld naar een top 20 stek! Geweldig!

klazinaveen1Na een lange dag vertrokken Ruud en ik naar Klazinaveen. Ruud moest ook in Klazinaveen speakeren. Na een topavond met eindelijk de goudegele rakker te hebben gedronken op een goede wedstrijd dook ik de volgende ochtend om 8:30 uur in het veenkanaaal van Klazinaveen voor 1,9 km zwemmen. Er leek geen geen einde aan te komen. Maar na 37 minuten stond ik aan de kant om me te ontdoen van mijn wetsuit en op de fiets te springen met mijn prachtige nieuwe blauw met witte Fusion Speedsuit. Maar het witte deel was wat bruin geworden van het veen. En aan mijn medestrijders te zien niet alleen onze kleding. Jeetje wat zagen we eruit. Maar hop op de fiets voor 90 km knallen door de polders. Hier kan ik kort over zijn. Het ging super lekker. Ontspannen hard kunnen fietsen, voeding dik in orde met GO2 sportvoeding en voor het eerst plassen op de fiets! Daarna 21 km lopen over 4 rondes, die echt heerlijk ging. Vooral dankzij het fantastische publiek en de geweldige aanmoedigingen van Ruud en Arjan als speakers: Gogogogo “The beast” Hoogenraad!! Tja dan ga je er gewoon voor. Na 4:35 exact kwam ik als 12e overall over de finish. Zo snel was ik nog niet geweest over een halve Ironman afstand. Hier kunnen we verder mee! Op naar Ocean Lava finale!