Challenge vier uit vier

Posted on

Na de 3e divisie wedstrijd in Weert ging ik de uitdaging aan om vier wedstrijden in vier weken te doen! Dit is bijna gelukt! 

Challenge 1: 3e divisie Oss
received_908795652511020received_908907909166461We begonnen met weer een 3e divisiewedstrijd. Dit keer in Oss samen met Ronald en Eric stonden we aan de start. Met drie man dus het was zaak om alle drie te finishen om in de uitslag te komen! Wat een puzzel was deze wedstrijd zeg. Met twee maal een parc fermée en een aparte finish die erg ver uit elkaar lagen. Logistiek een huzarenstukje en we hadden dan ook twee minuten over voor de zwemstart. Niet echt fijn maar tot de nok vol met adrenaline zwom ik sinds jaren onder de 8 minuten op de 500 meter en kwam als 19e het water uit. Jammer was dat ik wat problemen had met de bevestiging van mijn helm en zo weer flink wat plaatsen verloor. Maar met een goed fiets- en looponderdeel kwam ik als oude knakker tussen al die jonge honden als 10e over de finish. Mijn teamgenoten deden het ook uitstekend met een 56e plek voor Eric en 82e plek voor Ronald. Als team bezaten we de 16e plek en staan we nu 12e in de tussenstand. Een top 10 zit er denk ik niet in aangezien we geen team hebben voor Spijkenisse omdat iedereen meedoet of werkzaam is bij de Challenge van Almere. In Amsterdam zijn we weer van de partij en hopen we ons te kunnen handhaven in de 3e divisie.

Challenge 2: Halve Ocean Lava Nederland Stein
1511467_913614565364243_2949552545689148103_o (Small)Al snel was ik hersteld van deze sprint triathlon en was met het gezin helemaal klaar voor de Ocean Lava Nederland 1040232_875299492541220_3805341225378759562_owedstrijd in Stein. Als ambassadeur van Ocean Lava Nederland de mooiste wedstrijd van de Nederlandse kalender. Samen met het gezin kijken we ieder jaar weer uit naar deze top wedstrijd. De wedstrijd wilde ik als training doen. Goed zwemmen, iets behouden fietsen en met lopen flink de handrem erop. Maar vooral genieten van het weekend. Dat begon vrijdag met de BBQ en het verblijf in vakantiepark Hommelheide waar we samen met onze vrienden Peter en Jolanda 11424449_913612112031155_6217100115325618871_n (Small)verbleven. Alles relaxed en op zaterdag nog geshopt in Maastricht. De wedstrijd zelf ging zoals ik bedacht had. Zwemmen ging zoals normaal…..beheerst en in de middenmoot eruit. Met fietsen goed naar voren gewerkt zonder me in het rood te trappen. Alleen in de klimmen was het pittig. Dat kan je niet beheerst doen, zeker de 4e ronde niet. Het lopen was ook best pittig maar goed onder controle waardoor ik tijd en ruimte had om gekkigheid te maken met de toeschouwers. Missie geslaagd en met 4:49:29, een 49e plek overall en zelfs nog brons en podium in h45 agegroup was ik super tevreden over mijn inhoud en vorm. Na de wedstrijd direct gebruik gemaakt van de massage mogelijkheid zodat ik alweer deels hersteld was voor de volgende Challenge.

 

Challenge 3: 1/3 Triathlon Oud Gastel
BrabantsMooiste-057Na Stein was het een week van rusten, hersteltrainingen, massage en de boel weer op scherp zetten. Het ging erg voorspoedig en merkte dat de massage direct na de wedstrijd van Stein enorm had gelopen. Samen met Barbera ging ik naar de wedstrijd in Oud Gastel. Daar troffen we Peter en Jolanda. Peter deed ook mee. Altijd gaaf om samen een wedstrijd te doen! Een 1/3 afstand over 1300 m zwemmen-60 km fietsen en 14 km lopen. Deze wedstrijd wilde ik vol ingaan. Het zwemmen ging echt lekker. Met 19 minuten stond ik op de kant. Daarna had ik een goede wissel tot ik op mijn fiets wilde stappen, uitgleed en wat lullig voorover kukelde op mijn fiets. Snel mijn fiets opgepakt en erop gesprongen en toen de gaskraan flink opengetrokken en met 1:29 de 60 km weggestampt. Dat ging echt heerlijk en dat een week na de zware Ocean Lava wedstrijd. De wissel naar het lopen ging top en de 14 km liep ik lekker door en het viel me op dat ik dichtbij de kleppers liep. Dat was sinds mijn heupbreuk in 2012 niet meer gebeurd. Uiteindelijk ben ik in het zware deelnemersveld 24e geworden in 2:47:10. Mijn maatje Peter had het ook super gedaan. Daarna nog gekeken bij Rennen voor Twee. Prachtig om te zien! Met dik kippenvel en een super tevreden gevoel gingen we huiswaarts.

Challenge 4: OD Holten
De week na Oud Gastel verliep net als de week ervoor. Van rusten, hersteltrainingen naar op scherp zetten. Echter werd het die week heter en heter. Ik maakte me zorgen om het zwemwater. De temperatuur steeg wel erg snel en werd het zwemmen zonder wetsuit. Niet echt fijn voor mij. Ik was in een dergelijke vorm dat ik echt mijn pr op de OD wilde aanvallen en zonder wetsuit zou dat moeilijk worden. Echter werd medio de week de wedstrijd al gehalveerd en daarna kreeg ik van Ruud de Haan te horen dat het voor agegroupers helemaal geannuleerd werd. Een temperatuur rond 38 graden werd er verwacht op de wedstrijddag. Tja dat is dan niet verantwoord. Zelf heb ik geen moeite met deze temperatuur maar begreep de organisatie wel. Barbera en ik zijn wel naar Holten gegaan voor een fantastisch weekend samen met Ruud, Jessica en Daniek. Feesten en genieten van de Elite wedstrijden.

De Challenge is dus bijna gehaald en ik kijk er er zeer tevreden op terug. Bij het schrijven van dit blog zijn we net terug van vakantie in Turkije. Een heerlijke luiervakantie waar de batterij weer flink is opgeladen voor het 2e deel van het seizoen waarbij ik nog een aantal wedstrijden doe: de halve van Leiderdorp als training voor het NK Klazinaveen twee weken later. Daarna nog een kwart triathlon in Alphen aan den Rijn en dan als klapstuk de Ocean Lava Finale in Lanzarote op 24 oktober. Maar eerst volgende week de IM van Maastricht van dichtbij volgen. Daar maken Barbera en ik weer een super weekend van.

Ik houd jullie op de hoogte van deel 2!