Beter laat dan nooit

Posted on

Toch nog even een blog over ons avontuur tijdens de Ocean Lava Finale in Lanzarote, 2014 en het vooruitzicht in 2015. Beter laat dan nooit…

BG2Na Klazinaveen had ik een echt goede trainingsperiode van enkele weken achter de rug en wilde nog één laatste testwedstrijd doen voordat ik met Bar zou afreizen naar Lanzarote. Het werd het NK duathlon in Assen. Trainert Frank drukte me op het hart om vooral de eerste run van 10 km niet boven DT4 uit te komen en geen risico’s te nemen op de fiets. En uiteraard luister ik altijd goed naar mijn trainert. De wedstrijd ging erg soepel met zowaar weer een 37-er op de 10 km in DT4 notabene. Maar vooral de souplesse waarmee het ging deden me aan tijden van weleer denken. Uiteindelijk was het goed voor een bronzen medaille in mijn agegroup. Een mooie opsteker.

BG1Tja en toen Lanzarote. Ik kan het heel uitgebreid neer zetten maar direct na de wedstrijd is Facebook al bestookt met filmpjes, foto’s en verslagen dat ik het nu vrij kort houd. Het was een week waarin Bar en ik in een roes geleefd hebben want eigenlijk tot op de dag van vertrek hadden we allebei zoiets van “wat komt er nu weer tussen zodat we niet gaan?”. Maar deze keer kwam er niets tussen en overtrof de week onze stoutste dromen. Een geweldige, fijne en hechte groep mensen, een prachtig BG_Marcohotel, fantastische weer en wat een mooi eiland.
IMG_39375835217040

Daarnaast viel alles op zijn plaats tijdens de wedstrijd. Een zwaar zwemonderdeel met windkracht 7, een geweldig fietsonderdeel waar ik steeds harder en gemakkelijker ging fietsen en een erg steady looponderdeel wat resulteerde in een 33e overall stek en winnaar in mijn agegroup. Dat leverde me de “Champion of the Year Medal” op. Een week om nooit te vergeten. Bedankt lieve mensen vanuit de grond van ons hart!

Na Lanzarote was de pijp wel even leeg en heb ik een aantal weken weinig tot niets gedaan. Ook zakte mijn motivatie behoorlijk weg. Gelukkig heb ik dan vrienden die me weer naar een loopwedstrijd slepen. Dan gaat de wedstrijd zo goed en makkelijk waardoor de motivatie vanzelf weer terugkomt. Aan het eind van 2014 kregen we nog wel even een behoorlijk schrikmoment met een vreemde bobbel onder de arm van Bar wat flink stress bij haar veroorzaakte en een uitbarsting van allergie tot gevolg had. Gelukkig werden we snel en vakkundig geholpen en was het, buiten erg vervelend voor Bar, niets ernstigs!

Ook de maand december zijn we doorgekomen, toch een maand waar veel gebeurd is in het verleden. Met het gezin en de familie hebben we dit toch tot een gezellig samenzijn kunnen maken met de herinnering aan de dierbaren die we zijn verloren! 2014 lieten we weer achter ons, een jaar met wederom verliezen maar ook mooie en onvergetelijke momenten! Vooral hoe het eindigde houd ik me aan vast….een super blije vrouw met haar nieuwe kapsel waarvan ze zei….ik lijk weer op mezelf! Kijk dat zijn de momenten waarom het gaat!

In 2015 staan er zeer mooie dingen op de planning. Zo gaan we als gezin weer op vakantie na twee jaar niet weg te zijn geweest, ga ik op herkansing voor de Ironman van Lanzarote en doe ik mee met diverse Ocean Lava wedstrijden en wordt mijn ambassadeursrol van Ocean Lava steeds intensiever. Misschien wordt 2015 het jaar dat ik van sport en webdesign/onderhoud mijn werk ga maken? De toekomst zal het leren! Maar we gaan ervoor in 2015!