3e divisiewedstrijd in Weert

Posted on

Zaterdag 30 mei was het zover: de 2e wedstrijd in het 3e divisie triathlon wedstrijdcircuit. Mijn debuut voor het team.

FusionTEAM-(28)Met Peter en Jorn als teammaatjes en Ronald en Nick als toeschouwers en fotografen moesten we aan de bak voor het FusionTEAM Naaldwijk. 1000 m zwemmen in een fris kanaal met flinke stroming, dik 43 km fietsen op kleine rondjes van ongeveer 7 km en 10 km hardlopen op dito kleine rondjes. Wat een leuke en ontspannende gespannen sfeer hangt om deze divisiewedstrijden. Echt een boost voor de triathlonsport en ontzettend leuk om aan deel te nemen.

FusionTEAM-(13)Het zwemmen ging vrij zwaar (54e van de 126), vooral de terugweg met stroming tegen viel zwaar. Toch niet de juiste kant gekozen denk ik. In de wissel kwam ik mijn teammaatje Jorn al tegen. Een strandwacht en uitstekend zwemmer. Hij had het ook zwaar gehad. Na een voor mijn doen redelijk snelle wissel kon ik de achtervolging inzetten.

FusionTEAM-(15)Dat was voorlopig het laatste droge moment dat we kregen. Pas eind van het lopen werd het droog en ging de zon schijnen. Stormen en regenen. Niet normaal eind mei en bijna verkleumd van mijn fiets. Maar wel lekker door kunnen rammen (12e fietstijd) en me flink naar voren gewerkt. Gaaf om je teammaten ook te zien tijdens het heen en weer parcours en de uitbundige aanmoedigingen van Nick en Ronald te horen. Zij hebben ook de mooie plaatjes geschoten.

FusionTEAM-(17)Tenslotte nog de 10 km in een aardig tempo alweer (38:13) weggetippeld. Ook hier kwam ik Peter en Jorn weer iedere keer tegen. Maar dat is ook niet verwonderlijk met die gif gele Fusion outfit van ons. Langzaam gaat mijn heup weer doen wat hij moet doen, snel en hard aanspannen en ontspannen. Uiteindelijk een 13e plek overall. En met de resultaten van mijn teammaten 27e en 44e kwamen we de top 10 binnen met het team: 9e overall! Dat smaakt naar meer!

Volgende week doe ik mee voor het team in Oss. Samen met Eric en Ronald. Knallen op een 1/8. Een aantal jaar geleden mijn favoriete afstand. Vol gas….daar houd ik wel van! 14 juni maar weer eens proberen. Dit is tevens het begin van mijn eerste echte uitdaging dit seizoen. Ik doe vier wedstrijden in vier weken. Dat worden: 1/8 Oss 3e divisie, 1/2 Ocean Lava Stein, 1/3 Oud Gastel en OD Holten. Het plan is in chronologische volgorde: vol, iets behouden, vol, kijken wat er nog in het vat zit. Erg veel zin! En daarna vakantie vieren!

Tot blogs

 

One thought on “3e divisiewedstrijd in Weert